Training

Training

Logo Volutietraining

Vind de kracht van de samenleving!

De overheid heeft de samenleving nodig. En (lokale) overheden hebben alles in huis om oplossingen van buitenaf te laten komen. Zijn dat ook jouw overtuigingen? Vraag jij je ook af hoe je de expertise en creativiteit uit de samenleving het beste kunt inzetten? En vind jij het ook lastig om alle - ook tegengestelde - belangen aan één tafel te krijgen? 

Doe dan mee aan onze training.
In twee delen, verdeeld over twee maanden geven wij je het gereedschap. Waarmee je dan direct aan de slag kunt. Als je wilt, bereiden wij je voor om aan de slag te gaan met een specifiek dossier. De praktijkervaring van alle deelnemers aan onze training wordt verweven met de theorie. Kennis, cases en werkvormen wisselen elkaar in hoog tempo af. 
 
Download onze brochure voor alle (praktische) informatie over de training. Of schrijf je meteen in.

Natuurlijk verzorgen wij deze training ook graag in-company. Wilt u weten hoe anderen dat hebben ervaren? Kijk dan wat anderen zeggen

De Training
Wat ga je leren? 
Tijdens de vierdaagse training staan twee onderwerpen centraal: het proces waarlangs een Dialoog gevoerd wordt en de rol van Procesbegeleider die daar bij hoort. De training is een mix van theorie, toepassing, praktijkervaring en vooral veel oefenen in vaardigheden. 

Na afloop van dit deel van de training heb jij een goed beeld van De Dialoog en hoe jij als Procesbegeleider de verbinding kunt maken tussen jouw organisatie en de samenleving. Ook ben je in staat om zelfstandig een proces uit te denken en te begeleiden.

Ga je binnenkort met een concreet vraagstuk aan de slag?
Dan werk je in dit deel (één dag) het proces voor je eigen vraagstuk uit onder begeleiding van de trainers en samen met de andere deelnemers.  
Ter voorbereiding van dit blok zet je je eigen procesontwerp in de grondverf. Tijdens de laatste trainingsdag verfijn je dit proces – en dat van elkaar. Ook op deze laatste dag is er aandacht voor het oefenen van vaardigheden. 

Aan het eind van dit deel ben je klaar om vanuit je eigen organisatie De Dialoog voor jouw vraagstuk te starten.  
Share by: